Selecteer een pagina

Inspectie VBS

Bij DCMR hebben we hulopmiddelen ontwikkeld ter ondersteuning van de inspectie, toezicht en handhaving van het Brzo. Een technische kennistool om tijdens het inspectiewerk in het veld te kunnen raadplegen.

DCMR

Om kennis- en nformatiemanagement binnen deze doelgroep te versterken heeft Chorda in samenwerking met TripleA in Zaltbommel in opdracht van DCMR milieudienst Rijnmond een online tool ontwikkeld zodat de inspecteur 24/7 over voldoende achtergrond informatie kan beschikken om inspecties adequaat uit te voeren.

Schermafdruk 2016-05-06 13.11.59De online tool sluit aan aan bij een breed trainingsprogramma voor DCMR BRZO (RB) inspecteurs op het gebied van de inhoud van de VBS elementen. Welke goed- en afkeuringscriteria dienen te worden gehanteerd teneinde over het veiligheidsbeheerssysteem van de te inspecteren bedrijven een oordeel te kunnen geven?

De online tool geeft deze criteria weer en geeft daarnaast aan de inspecteurs achtergrondinformatie die zij voor de inspectie van BRZO/RB bedrijven nodig hebben. De tool is ook bedoeld als documenten bibliotheek.

Toegang tot de inspectieomgeving is voorbehouden aan BRZO inspecteurs die de VBS opleiding hebben gevolgd.