Selecteer een pagina

Shell Nederland chemie – Blik op veiligheid


Blik op veilig (BoV) is een programma waarmee SNC, Shell Nederland Chemie, de veiligheid binnen het bedrijf verder stimuleert. Chorda nam  deel aan dit programma en ondersteunde actief de opzet en de implementatie hiervan. Met het brede ‘Change to Win’ programma wil Shell Chemie Nederland op het gebied van persoonlijke en procesveiligheid bij de wereldtop gaan horen.

Schermafdruk 2016-05-05 15.48.22

Met diverse aanvullende programma’s worden diverse doelstellingen van ‘Change to Win’ verder uitgewerkt. Blik op Veilig heeft voor veiligheid deze ambitie verder vorm gegeven in de Nederlandse Chemie sites in Moerdijk en in Pernis.

De stappen van de BoV ronde

Chorda BV heeft de begeleiding gedaan van de ontwikkeling en de implementatie van dit gedragsobservatieprogramma binnen het totaal van het bedrijf en bij alle betrokken contractors. Een doelgroep van meer dan 2500 personen. Chorda BV werkte daarbij nauw samen met direct betrokkenen (operators, maintenance, engineering inclusief de contractors), het HSE management en de afdelingswachtchefs.

Focus op gedragsveiligheid is belangrijk. Het belang van de technische maatregelen binnen het bedrijf mag echter nooit worden verwaarloosd en ondergeschikt worden gemaakt aan deze focus en de aanspraak op het persoonlijk gedrag.